Přesuout na hlavní obsah

Na konci dubna se roztrhl pytel s úspěchy

Denisa Řáhová vyhrála mistrovství republiky, Simona Spěšná český pohár, Jonáš Forejtek zářil v Turecku, ...

O posledním dubnovém víkendu se členům AIS PK dařilo jako málokdy... Je libo rychlostní kanoistiku, stolní tenis, cyklistiku, tenis, badminton, judo, sportovní střelbu či golf? Prosím ;-)

Rychlostní kanoistika
Na republikovém šampionátu v Týnu nad Vltavou předvedla Denisa Řáhová, že ve svojí věkové kategorii je závodnicí přinejmenším evropského formátu. V kategorii 5 km singlkánoe juniorek si hvězda TJ Prazdroj vyjela zlatou medaili – stejně jako v předchozích letech... „Moc dobře se mi nejelo, ale snažila jsem se,“ poznamenala studentka Sportovní a podnikatelské střední školy.

Stolní tenis
Ondřej Květon s Helenou Sommerovou získali na MČR žáků každý tři medaile a dohromady si odvezli tři zlaté. Více na svazovém webu.

Cyklistika
Kousek od Plzně, na parádní trati u Města Touškov, se jel český pohár bikerů. Z vítězství se radovali Simona Spěšná mezi kadetkami a Petr Zeman v kategorii žáci I, další člen MS BIKE ACADEMY – kadet Štěpán Krula – skončil 14.

Tenis
Jonáš Forejtek došel na mužském turnaji ITF v turecké Antalyi až do finále, kde podlehl Australanovi O'Connellovi. Zajímavostí je, že vítěz porazil ve 2. kole Jonášova trenéra Jana Mertla a že ve společné čtyřhře prohráli čeští bojovníci taky ve 2. kole s celkovými vítězi.

Badminton
Záchrana extraligy – to byl jasný cíl BA Plzeň pro baráž... a jasný byl i výsledek: Jan Viktora s Jiřím Králem spolu se svými týmovými parťáky nezaváhali ani v jednom zápase, neztratili ani set a mohli se radovat.

Judo
Pavlína Marešová obhájila 2. místo na MČR žen. „Měla jsem zápasy hned blízko po sobě, takže nic jednoduchého,“ komentovala svoje počínání členka JUDOCLUBu PLZEŇ. Její parťáci Matěj Klíma se Zdeňkem Mrázkem nepostoupili.

Sportovní střelba
Veronice Blažíčkové se podařilo zvítězit v 1.kole Duklácké mládežnické ligy za 583 bodů v SM 60, což je doprovodná soutěž Českého poháru pro dorost. Nejhodnotnější je ale osobní rekord Sabiny Thurnwaldové 1158 bodů v SM 3 x 40, ve finálové soutěži však dosáhla jen na 4.místo. Ve finále byla také Tereza Razímová za 1144 bodů a ta skončila sedmá.

Golf
S dospělými poměřili síly kromě tenistů, badmintonistů a judistů i borci z Greensgate Golf Clubu. Všichni tři prošli na 1. turnaji Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour cutem. Kryštof Strýček byl nakonec 13., Dan Hlaváček 17. a Lukáš Janda 28.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.