Přesuout na hlavní obsah

Medailové žně: tři zlata, tři stříbra a bronz!

Atletické mistrovství republiky bylo pro členy AIS PK více než vydařené, získali 7 medailí včetně 3 nejcennějších.

„Jsem opravdu pyšná trenérka,“ hlásila na konci prvního letního víkendu Lucie Plašilová. Všichni tři její svěřenci si z republikového šampionátu juniorů přivezli aspoň jednu medaili. Spokojený musí být i trenér Jakub Ryba, protože i obě jeho zdravé svěřenkyně získaly cenný kov.

Kateřina Skypalová ovládla soutěž kladivářek. Dvojnásobná mistryně Evropy zvítězila o téměř 7 metrů výkonem 60,13 m. „Zatím stále čekáme na loňskou formu. Kačka se víc než měsíc pere s technikou a bohužel se nám nedaří chyby odstranit. Zbývá nám 17 dní do startu na MS v Tampere a určitě se pokusíme udělat i nemožné,“ hlásí dobře naladěná Lucie Plašilová.

Opravdu co vidět bylo i v závodu diskařů. Zvítězil Jakub Forejt (na fotce uprostřed) v novém osobním rekordu 59,11 m před bratrem Michalem (56,99). „Kuba má letos opravdu skvělou formu. Předvádí velmi vyrovnané výkony a já doufám, že v Tampere to bude ještě lepší. Pro Michala to byl odrazový můstek do dalších závodů a já pevně věřím, že výkonnost směrem k MS bude stoupat,“ poznamenává trenérka.

Třetí zlato přidala Barbara Píchalová, která časem 13,90 s vyhrála 100 m překážek dorostenek, když porazila všechny starší soupeřky. Stříbrné medaile vybojovali ještě další mladá hvězda AK Škoda Plzeň Tereza Schejbalová – 2. v tyči juniorek za 3,96 m – a Jakub Forejt ve svojí doplňkové disciplíně: hodu kladivem, když si vytvořil „osobák“ 54,27 m. Ve vrhu koulí bral bronz Michal Forejt ze velmi kvalitních 17,59 m.

Rozhovory najdete na http://www.atletika.cz/aktuality/na-uvod-gigantu-3-rekordy-mistrovstvi/.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.