Přesuout na hlavní obsah

Lukáš Janda a Dan Hlaváček – St. Andrews; Tereza Koželuhová – Terre Blanche

Po Abú Dhabí a Beleku se naši nadějní reprezentanti ČGF zúčastnili i třetího letošního zahraničního kempu.

Kdo se chce považovat za golfistu s velkým G, musí umět hrát na linksu. Links je typ hřiště nacházející se blízko u moře, je zde typicky silný vítr, úzké fairwaye lemované vysokou trávou a rychlé tvrdé greeny. V chladném počasí, větru a dešti... a právě tyto zkušenosti nabírali Lukáš Janda s Danem Hlaváčkem (na fotkách celý černý) v místě linksovému golfu zaslíbeném, ve skotském St. Andrews.

Na Old Course (nejstarší a nejslavnější hřiště na světě) se byli pouze projít a načerpat neopakovatelnou atmosféru, zato si během 5 dní kempu zahráli Lundin Course, The Castle Course, The Duke´s St. Andrews, Eden Course, Jubilee Course a Sam Torrance Course.

Vítaným zpestřením byla návštěva klubovny R&A. Do této klubovny se normální golfista nedostane, ale mladí reprezentanti byli pozvaní díky vztahům ČGF a St. Andrews (Old Course). Dále navštívili britské muzeum golfu či puttování na Himalayas Putting Course.

Velmi cennou a zajímavou zahraniční zkušenost má za sebou i další členka Greensgate Golf Clubu Tereza Koželuhová. Dívka, která stejně jako oba chlapci studuje Sportovní gymnázium Plzeň, předvedla svoje kvality na turnaji žen ve francouzském resortu Terre Blanche na turnaji, který je součástí prestižní LET Access Series.

První kolo ukončila s výsledkem osm ran nad par hřiště... a ve druhém doslova zazářila, když i díky třem birdies předvedla třetí nejlepší výsledek dne! Celkově jí o jedinou ránu utekl vysněný cut.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.