Přesuout na hlavní obsah

Kryštof Strýček: Mojí budoucností je golf

Aktuální mistr republiky v kategorii U18 je zástupcem velmi silné generace, která se sešla v klubu Greensgate.

Tihle borci dotáhli dýšinský tým až do extraligy mužů. Zároveň sbírají úspěchy nejen v České republice, ale stále častěji i v zahraničí. Kryštof v této generaci patří k těm mladším, ale paradoxně sbírá úspěchy ve starších kategoriích. O tom, jak on sám golf vnímá a co pro něj vlastně znamená, jsme si povídali v posilovně, kam rád a často chodí.

Kryštofe, co vlastně ve volném čase dělá golfista?

Já mám rád fotbal a box, taky s chutí trávím čas s kamarády a zlepšuji svoji fyzickou kondici, jak bojovými sporty, tak posilovnou.

Ale hlavní náplní je určitě golf... Co na něm máš rád, co naopak ne a jaké jsou tvé silné stránky?

Určitě, golfem trávím opravdu hodně času. Nejvíce mě na něm baví to, že můžete trénovat sebevíc, a stejně nemusíte vyhrát, je to hra hodně o hlavě a někdy je to na můj vkus až nespravedlivý sport. Jako hráč nemám žádnou silnou stránku, pokaždé je to něco jiného, možná se nejvíc opírám o hru železy do greenu.

Golf hrají i tvůj táta a bratr. Vzpomeneš si, kdy jsi je poprvé porazil?

Na to, kdy jsem poprvé porazil bráchu nebo tátu, si nevzpomínám… Dřív jsme spolu hráli hodně často, ale teď už moc ne.

Golf je velmi technický sport, takže je velmi důležitý kvalitní trenér. Kdo tě trénuje?

Trénuji pod Ondřejem Lieserem a pracujeme hodně na puttování a krátké hře.

Co vím, tak každý golfista má své oblíbené hřiště a často i nějakého profesionála, který mu je vzorem... Jak je to u tebe?

Moje oblíbená hřiště v České republice jsou: Kunětická Hora, Mnich, Kaskáda, Albatross, ale bohužel domácí Dýšina mezi ně nepatří, nesedí mojí hře. A zda mám nějakého oblíbence? Ani ne, někteří hráči se mi líbí, jak hrají, ale snažím se prosadit vlastním stylem a nebudu nikoho napodobovat, protože myslím, že by to nebylo dobré pro moji hru.

Nyní už jsi na střední škole, ale vraťme se k začátkům... Kdo tě ke golfu přivedl?

Poprvé jsem byl na golfu se svým bratrem, který mě vzal na driving a dodnes spolu vše konzultujeme.

Letos jsi prvním rokem na střední škole, je to jiné než dřív?

Na škole mám individuální studijní plán, takže lze trénovat optimálně, a myslím, že to bude stejné jako dřív. Mým hlavním cílem je stejně se prosadit jako profesionální golfista, takže jsem rád, že i díky podpoře klubu a Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje mám podmínky, které jsou optimální pro mou další golfovou kariéru.

Foto Zdeněk Sluka

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.