Přesuout na hlavní obsah

Dobrá reprezentace Kelemena a Štemberové

Kdo sledoval olympijské hry mládeže, ten ví, že se povedly, a to i členům Akademie individuálních sportů.

Olympijské hry mládeže (YOG) jsou největší sportovní událostí pro mladé sportovce ve věku od 15 do 18 let. V Buenos Aires se představilo ve 32 sportech 206 národních výprav s celkovým počtem 4000 sportovců. Českou republiku reprezentovalo 52 sportovních nadějí, mezi kterými nechyběli ani zástupci Plzeňského kraje. Akademie individuálních sportů PK držela palce dvěma svým zástupcům, kteří se v náročné konkurenci zdaleka neztratili. Je třeba zmínit, že už jen samotná účast na hrách je obrovským úspěchem, neboť kvalifikační kritéria celosvětového výběru z kapacitních důvodu pořadatelů a sportovišť jsou velmi, velmi náročná!

Plavkyně Kristýna Štemberová absolvovala 3 závody. Na 50 m motýlek obsadila 26. místo v čase 28,33 s. 21. doplavala v závodě 50 m znak – čas 30,04 s. Nejlepšího výsledku dosáhla motýlkem na 100metrové vzdálenosti, časem 1:02,27 dohmátla celkově šestnáctá.

Petr Kelemen absolvoval novinku, tzv. kombinační závod na silnici + v terénu, partnerem v týmu mu byl S. Jirouš, celkově spolu jako družstvo obsadili výborné 7. místo mezi dvaceti nominovanými reprezentacemi. Pro zajímavost ještě uvádíme umístění Petra v jednotlivých disciplínách 5denního maratónu. Časovka silnice – 4., silniční závod 18., cross country short track 5., závěrečné silniční kritérium 8.

V zájmu objektivní informovanosti rádi zmiňujeme i umístění dalších zástupců z našeho kraje. Atletka Linda Suchá skončila v dálce celkově na výborném 6. místě, když skočila jednou 596 cm a podruhé již překonala 6metrovou hranici o 1 cm. Na vysvětlenou – v atletických disciplínách absolvovali účastníci dva samostatné závody, kde se výsledky sčítaly. A tak i Jakub Davidík běžel 800 m dvakrát, lepší čas 1:53,75 min, celkově obsadil 14. místo. Střelec Pavel Schejbal se probojoval do finále vzduchové pistole na 10 m, kde nakonec vybojoval velmi pěkné 7. místo.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.