Přesuout na hlavní obsah

Dan Hlaváček zářil na Evian Cupu

Dan pomohl týmu České republiky ke 4. místu na prestižním Evian Championship Juniors Cupu ve Francii.

Český golf o sobě dal znovu hlasitě vědět. A byl u toho i Dan Hlaváček, člen Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje. Z prestižního turnaje Evian Championship Junior’s Cup, který navazuje na závěrečný dámský major, vezou čeští hráči a hráčky do 14 let výborné čtvrté místo. Ve druhém kole zahráli v paru a z šestého místa po prvním kole o dvě příčky poskočili vpřed.

Už v úvodním kole se českým reprezentantům v Évian-les-Bains dařilo. Družstvo ve složení Matěj Bača, Dan Hlaváček, Denisa Vodičková a Ella Rintová zahrálo v součtu tří počítaných výsledků osm nad par a zařadilo se na šesté místo. Dobrý základ pro konečný výsledek tak byl položen.

Ve druhém kole ve středu se ale nadechli ke skutečně impozantnímu výkonu. Dan Hlaváček se po horším začátku kola rozjel k fantastické jízdě na druhé devítce, kde zahrál pět birdie, a nakonec přinesl 70 ran (–2). Celkově byl mezi jednotlivci osmý. Matěj Bača prožil hodně divoké kolo včetně neuvěřitelných tří eaglů během jediného kola, dohrál v paru. Denisa Vodičková přidala 74 a škrtal se výsledek Elly Rintové.

Po dvou letech, kdy se český tým umístil na devátém a sedmém místě, je tu znovu návrat do horních pater světového mládežnického golfu. Z evropských týmů byli lepší pouze Španělé, suverénním vítězem se stal tým Spojených států amerických, druhé místo obsadila Korea. Češi za sebou nechali obě družstva domácí Francie stejně jako týmy Itálie a tradičně silných Japonců a dalších 12 států.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.