Přesuout na hlavní obsah

Dan Hlaváček vítězí na MČR hráčů do 16 let

V Ypsilon Golf Resortu nedaleko Liberce proběhl republikový šampionát borců nejmladších kategorií...

... tedy mladších žáků a žákyň (do 12 let), starších žáků a žákyň (do 14 let) a kadetů a kadetek (do 16 let). Hrálo se na 3 soutěžní kola na technickém hřišti a počasí velkým skórovacím výkonům zrovna nepřálo. Obrovské vedro a silný vítr není to, po čem golfista touží.

Akademii individuálních sportů Plzeňského kraje reprezentovali v nejstarší kategorii kadetů Lukáš Janda a Dan Hlaváček. Zatímco Lukášovi se příliš nedařilo a s konečným 10. místem nebyl příliš spokojen, u Dana to byla jiná písnička.

První dvě kola zahrál shodně dvě rány pod par hřiště (70, 70) a před finálovým kolem dělil vedení s brněnským Filipem Jakubčíkem, který zde útočil na zlatý hattrick a s HCP +3 (!) byl papírovým favoritem.

Svoji pozici Filip potvrzoval i v průběhu finálového kola, kdy si díky konzistentní hře a výbornému puttování vytvořil náskok tří ran. Dan je ovšem bojovník, co se jen tak nevzdá. Vzhledem k tlaku posledního kola udělal minimum chyb (žádnou fatální), proměnil několik důležitých puttů, čekal na soupeřovy chyby, které přišly, a na odpališti poslední jamky stáli oba chlapci se shodným celkovým skóre.

Poslední jamka připomínala scénář k hollywoodskému thrilleru, kde na konci stanul vítězně náš Dan Hlaváček. Zvítězil o jedinou ránu skvělou příhrou z bunkeru a získal titul mistra republiky do šestnácti let.

Gratulujeme!

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.