Přesuout na hlavní obsah

Dan Hlaváček postoupil na světové finále

Další golfový úspěch – tentokrát na IMG Academy Junior World Championship...

Na mistrovském hřišti Kunětická Hora se konal třídenní prestižní turnaj pro naše nejlepší mladé golfisty a golfistky. Záštitu nad akcí převzala tradičně renomovaná golfová firma Callaway a odměnou pro vítěze jednotlivých kategorií byl postup na světové finále IMG Academy Junior World Golf Championship v USA.

Dan Hlaváček, hájící barvy Greensgate Golf Clubu a člen Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje, nastupoval do turnaje s velkým očekáváním v roli „papírového“ favorita a s formou, kterou si přivezl ze Sokolova, kde mu na turnaji nejvyšší amatérské soutěže Czech Golf Amateur Tour uniklo o vlásek umístění v TOP 10 mezi dospělými hráči.

První kolo turnaje bylo o tom, vyvarovat se větších chyb a udržet kontakt se špičkou. Hrálo se pouze na zlepšení HCP, protože jinak nádherné hřiště nemělo kvalitu greenů, kterou by si tak prestižní turnaj zasluhoval. Dan hrál velmi dobré kolo a i přes double-bogey na závěrečné jamce přenocoval na druhém místě ve své kategorii za překvapivě solidně hrajícím Patrikem Pečinkou. Jak se později ukázalo, rozhodující bylo druhé kolo turnaje, kde Dan zapnul turbo a díky výsledku 72 (par hřiště) se ujal pohodlného vedení, čítající náskok 5 ran. Tento výsledek je o to cennější, že silný vítr prohánějící se nad hřištěm notně potrápil většinu startovního pole. V úterý Dan neslevil a v první polovině finálového kola ještě navýšil svůj náskok a na závěrečné devítce už pouze zkušeně hlídal soupeře a došel si pro pohodlné vítězství.

Konečné pořadí v kategorii chlapci 13–14 let (celkem 18 hráčů)
1. Dan Hlaváček 75, 72, 76; celkem 223
2. Patrik Pečinka 74, 78, 74; celkem 226
3. Kessler Lukáš 80, 76, 79; celkem 235

Danovi gratulujeme k vítězství i k postupu na světové finále!

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.