Přesuout na hlavní obsah

Dan Hlaváček 3. na Global Junior Golf Tour!

Začal další ročník prestižní mezinárodní série turnajů Global Junior Golf Tour a reprezentant naší akademie...

... Dan Hlaváček vyrazil sbírat další cenné zkušenosti. Hostitelem obou turnajů (Portuguese Intercollegiate Open, Atlantic Youth Trophy) se stal nádherný Penha Longa Golf Resort nedaleko Lisabonu. Dan přiletěl do Portugalska náležitě rozehrán z nedávného kempu národního týmu v Abú Dhabí a na jeho dlouhé hře to bylo znát. Bezpečně trefoval ferveje i grýny a v průběhu obou turnajů se až na výjimky vyhýbal vážnějším chybám. Horší to však bylo na grýnech. Hned první den prvního turnaje zaznamenal 5 trojpatů, ale i přes tento rozpačitý výkon s patrem dokázal zahrát 77 ran a držet 13. místo v konkurenci převážně starších a hendikepově lepších hráčů ze všech koutů Evropy. Další dvě kola přinesla zlepšení i díky poctivé práci na cvičných plochách a skóre 72 (PAR) a 74 ran katapultovala Dana až na „bednu“ a vynesla mu zisk trofeje za 3. místo v kategorii do 18 let. Nutno podotknout, že je Danovi teprve čerstvých 15 let a že mezi hráči narozenými v roce 2004 a později naprosto dominoval.

Volné dva dny mezi turnaji probíhaly ve znamení fitness i golfové přípravy a také kulturního obohacení, kdy se svým koučem Martinem Vanclem navštívili jeden ze sedmi divů Portugalska – hrad Peña a sousední Maurskou pevnost.

Odpočat a s chutí vyrazil Dan do druhého turnaje a skóre 72 ran zajistilo okupaci předních příček leaderboardu. I druhý den se vydařil a i přes hrozivou mezihru v podobě tripple, double v polovině kola se díky 5 birdies podařilo stlačit skóre na 73 ran a udržet se ve hře o příčky nejvyšší. V posledním kole se však opět vzbouřil patr. Šest

neproměněných metrových patů společně s trochou smůly v dlouhé hře vyneslo skóre 78 ran a celkové 5. místo v kategorii do 18 let.

Celkově je třeba hodnotit výjezd velice pozitivně, protože 3. a 5. místo jsou zatím nejlepší umístění našeho stále ještě velice mladého reprezentanta na mezinárodní scéně.

Respekt a gratulace!

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.