Přesuout na hlavní obsah

Bojovník Filip Jireš má španělské zlato

„Skvělé místo na trénink, radost z triumfu a lidé, co neznají mračení se,“ popisuje zápasník Španělsko.

Filip Jireš absolvoval soustředění v Los Alcázares na jihovýchodě Španělska a vrátil se nejenom plný dojmů, ale i se zlatou medailí za vítězství na mezinárodním turnaji mladých nadějí. Takhle popisuje celý „výlet“ sám borec plzeňské Lokomotivy:

Španělsko se mi zapsalo do paměti jako skvělé místo na trénink. Centrum sportu, ubytování a žíněnky jsme měli s kluky 100 metrů od moře.

Začínali jsme týdenním kempem, kde jsme převážně zápasili, brousili techniky a při tom upravovali váhu, protože jsem startoval ve váhové kategorii do 97 kg. Váhu sem zvládl upravit v klidu. Letěl jsem tam s nějakými 105 kily, protože jsem ještě před kempem měl 14 dní antibiotika a de facto jsem nic nedělal. 5. den soustředění se mi už vrátila forma a s ní i váha.

Na konci kempu jsem odvážil a šlo se do boje. Čekali na mě 3 Španělé. Prvního jsem po nějakých 15 sekundách po jeho hrubé chybě (když mě pustil za sebe) dostal na lopatky a zápas skončil.

V druhém zápase bylo vidět, že soupeř si na mě dává pozor, a tak jsem zvolil více agresivní styl, abych ho vyhodil z míry, a asi po minutě a půl jsem ho vytočil na chvat zvaný koršun a vyhrál jsem na tzv. technickou převahu.

Bohužel když jsem se připravoval na třetí zápas, tak se ke mně doneslo, že třetí Španěl se nejspíše zranil a nenastoupí, takže jsem se mohl radovat z prvního místa.

Španělsko jako země se mi velmi líbila a myslím, že někteří lidé v naší zemi by měli mít stejný elán a radost ze života, přesně jako mají Španělé, protože za celý týden jsem tam neviděl ani jednoho člověka se mračit.

:-)

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.