Přesuout na hlavní obsah

Amerika, Emiráty, ..., cestování mě moc baví

Golfistku Greensgate Golf Clubu Terezu Koželuhovou čeká náročná sezona. Zvládá sympatická blondýnka vše?

Co dělá golfista v Čechách, když mu hřiště přikryje sníh a venku je mráz?
Musím si nějak poradit a jsou tu dvě alternativy, buď se schovat do indooru (golfový simulátor – pozn. aut.) a hrát z pěti metrů do sítě, anebo se sbalit a odletět do tepla. Do konce ledna to musím vydržet v indooru a pak hurá do tepla.

Loni jsi strávila několik týdnů na Floridě, kam se chystáš letos a na jak dlouho?
Letos Floridu vynechám, na konci ledna letím do Abú Dhabí s reprezentací, poté mě čeká Dubaj – kemp s rodiči a nakonec turecký Belek opět s reprezentací a tím to letos končí, neboť maturuji a musím přípravu přizpůsobit škole.

Maturita je důležitý krok v životě a jak plánuješ svoji další studijní budoucnost?
Mojí prioritou je teď maturita a přijímačky na vysokou školu, chtěla bych se dostat na VŠE v Praze. Pokud vše vyjde, tak bych tam chtěla zvládnout rok, poté přerušit a vystudovat si rok v USA na univerzitě s golfem a po roce dokončit VŠE.

Golfová kariéra může být velmi dlouhá, ale je náročná především na cestování. Baví tě cestovat a kam už jsi se s golfem podívala?
Cestování mě baví a moc, už od dětství jsem létala letadlem a měla to ráda. S golfem jsem byla v Americe, Emirátech, Turecku, a co se týká Evropy, tak Rakousku, Německu, Slovensku, Slovinsku, Itálii, Španělsku, Anglii, Švédsku... To je asi zatím vše, ale není toho málo, že? (smích)

Jsi ze sportovní rodiny, je výhoda, že mají táta i sestra zkušenosti s vrcholovým sportem, nebo tím, že si nejmladší, to někdy cítíš jako tlak a očekávání?
Jako tlak to určitě necítím, motivuje mě to k tomu toho dosáhnout co nejvíce a přinést do rodiny nejlepší výsledky.

A co je pro golfistku sportovním snem? Nově je golf na olympijských hrách, je to třeba ta největší motivace?
OH jsou určitě snem každého sportovce, ale myslím, že ještě větší motivace je třeba si zahrát LPGA v Americe (nejvyšší ženský profesionální golfový okruh turnajů).

To jsou tedy plány a cíle na další léta... a příští sezonu tě čeká a láká zejména co za turnaje?
Vrcholem mojí příští sezony bude, když se probojuji do týmu žen a pojedu na ME a také když se dostanu na ME jednotlivců. A pak samozřejmě následuje několik zahraničních, ale i českých turnajů.

V posledních dvou letech už jsi hrála hodně mezinárodních turnajů, který výsledek zatím považuješ za svůj nejlepší a máš už nějakou zem, kde se ti pravidelně hraje dobře?
Jeden z mých nejlepších výsledků byl v Anglii na British Girls Open, kde jsem se dostala mezi nejlepších 16 holek ze 144 z 22 různých zemí. A další byl na German Girls Open, tam jsem byla dvakrát a vždy jsem přinesla pěkný výsledek, první rok se mi dokonce povedlo za tři kola uhrát pět ran pod par, čehož si moc vážím.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.