Přesuout na hlavní obsah

AIS PK bilancuje a roste

Dovolujeme si prezentovat výsledky své činnosti v prvním roce fungování organizace.

Mladí, talentovaní a úspěšní sportovní reprezentanti Plzeňského kraje prostřednictvím servisu Akademie, který je převážně zaměřený na tzv. tréninkovou nadstavbu (kondiční příprava, reha, fyzio, ...), absolvovali více než 1500 speciálních kondičních tréninků i 800 fyzioterapeutických jednotek, funkční vyšetření a výživové poradenství, stejně jako desítky hodin psychologické přípravy. Sportovci využili odborných lékařských služeb FN v Plzni, pochopitelně s úspěšným návratem k další přípravě. Součástí naší péče je např. zabezpečení speciálních doplňků stravy a imunizačního programu pro každého sportovce. V neposlední řadě poskytujeme členům Akademie slušivé i funkční sportovní oblečení.

Akademie v rámci svého nadstavbového vzdělávacího programu zahájila cyklus specializovaných seminářů s předními odborníky sportovní problematiky ČR. Premiérovým počinem pro sportovce, trenéry, rodiče i širokou veřejnost bylo setkání se špičkovým psychologem a koučem Marianem Jelínkem a firmou SportMind, poskytující odborný servis v oblasti sportovní psychologie. Přední český výživový poradce Petr Havlíček spolu s experty WinPeaksu Alešem Kroužeckým a Janou Žídekovou informovali o nutnosti speciální diagnostiky, stejně jako optimální sportovní výživy.

Ve středu 20. února v 17 hodin se ve sportovní hale SG Plzeň uskuteční slavnostní přivítání nových členů. Hlavním momentem letošního roku je významná specifikace služeb ze strany Akademie podle potřeb jednotlivých sportů nebo i konkrétních talentů, a to zejména v oblasti objemů a intenzity jednotlivých služeb. Novinkami ze strany Akademie jsou odměňování osobních trenérů a spolufinancování kondičních soustředění. Počet členů se mírně zvyšuje, takže už jich je 51, a narostl i počet individuálních olympijských sportů (16).

Na závěr ještě souhrn medailí, které přivezli členové AIS PK v roce 2018 z mistrovství republiky: úctyhodných 95! Nejvýraznější podíl kovů – pro sportovce nejcennějších – patří plavkyním, dále akademikům v královně sportů atletice, v cyklistice, sportovní střelbě a stolním tenise. Na vrcholných mezinárodních kláních světa či Evropy své mateřské kluby i Akademii reprezentovali zástupci golfu, atletiky, střelby, stolního tenisu i dalších sportovních odvětví a přivezli do Plzně 4 cenné kovy z evropských a světových šampionátů!

Triatletku Pavlínu Vargovou zdobí titul mistryně světa, Simona Spěšná (MTB) a Jonáš Forejtek se stali mistry Evropy – všichni pochopitelně v juniorských kategoriích, zatím…

Uvedených úspěchů by nebylo bez kvalitního vedení i nadstavby AIS PK. Naše poděkování tak patří mj. osobním trenérům Lukáši Luhovému, Milanovi Spěšnému, kondičnímu trenérovi Adolfu Blechovi, stejně jako obětavé fyzioterapeutce Karolíně Novotné.

Věříme společně, že začínající druhý akademický rok bude ještě kvalitnější, a doufáme, že i úspěšnější.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.