Přesuout na hlavní obsah

3 zlata, stříbro a 2 bronzy atletů!

Bratři Forejtovi, Filip Ličman, Kateřina Skypalová a Tereza Schejbalová byli pořádně vidět na MČR do 22 let.

Národní šampionát mladých atletů v Ostravě přinesl medaile hned pěti členům AIS PK. Vyhráli diskař Jakub Forejt, běžec na 400 metrů překážek Filip Ličman a kladivářka Kateřina Skypalová. Tyčkařka Tereza Schejbalová byla druhá. Michal Forejt skončil třetí v hodu diskem i vrhu koulí.

Všichni závodníci hájí barvy AK ŠKODA Plzeň, který na tomhle mistrovství republiky zaznamenal historický úspěch, když ovládl medailové pořadí klubů. Svěřenci Jakuba Ryby a Lucie Plašilové se na tom podíleli významnou měrou a dokázali, že šest míst v Akademii nemají náhodou :-)

„Filip Ličman po zdravotních patáliích zažil mimořádný návrat na dráhu. Stal se mistrem ČR této věkové kategorie a významně si posunul osobní rekord z trati 400 m př. na 51,68 s, což ho řadí na 14. místo evropských tabulek juniorů. Vylepšil také téměř o sekundu krajský rekord na této trati. Velice vydařený závod má za sebou i Tereza Schejbalová, která si v deštivé soutěži poradila i s papírově silnějšími soupeřkami a odváží si stříbrnou medaili za výkon 394 cm. Od zlaté medaile ji dělil jen větší počet nezdařených pokusů oproti vítězce,“ okomentoval výkony svých oveček Ryba.

Úvodní foto: Jiří Kottas

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.